fbpx
Home Recruitment Marketing

Verleid talent met overtuiging

Recruitment Marketing

Meer dan ooit is het cruciaal om je met je werkgeversmerk te onderscheiden en op te vallen in de ogen van potentiële werknemers. Door slimme recruitment marketing in te zetten en op de juiste kanalen te communiceren, wek je als bedrijf de interesse van de beste talenten in de markt en bouw je een aantrekkelijk werkgeversmerk op.

Klaar om door talenten gevonden te worden? Start dan met recruitment marketing. Neem contact op met Sander, onze recruitment marketing specialist.

Sparren met Sander

Haal het beste talent binnen met recruitment marketing

Recruitment marketing is een strategische aanpak gericht op het aantrekken, boeien en behouden van talent door gebruik te maken van marketingprincipes en -technieken om de employer brand te versterken en geschikte kandidaten aan te trekken voor vacatures. Het richt zich op het opbouwen van relaties met potentiële kandidaten, het vergroten van de zichtbaarheid van het bedrijf als werkgever en het stimuleren van interesse in openstaande posities.

Als bureau dat gespecialiseerd is in recruitment marketing, bieden we alles wat nodig is om jouw toestroom aan kwalitatieve kandidaten te vergroten. Zo zorgen we voor een krachtige werken-bij website of pagina’s, een aantrekkelijke wervingscampagne en effectieve job marketing. We faciliteren daarmee de meest optimale candidate journey, waarbij potentiële kandidaten de kern en cultuur van jouw organisatie ervaren en er meetbaar meer kwalitatieve sollicitaties binnenkomen.

Recruitment marketing in 4 stappen

 1. Begrijpen

  De eerste stap voor recruitment marketing is het begrijpen van jouw unieke positie op de arbeidsmarkt. We bespreken grondig je doelstellingen, employer brand en hoe je je positioneert ten opzichte van de concurrentie. Dit fundament is cruciaal om effectief te kunnen communiceren met potentiële kandidaten en om de basis te leggen voor een succesvolle recruitment strategie.

 2. Strategie

  Gebaseerd op het begrip van je merk en doelstellingen, ontwikkelen we een op maat gemaakte strategie. Dit omvat het creëren van persona’s voor je ideale kandidaten en het in kaart brengen van hun candidate journey. We identificeren cruciale touchpoints en mogelijke knelpunten in hun ervaring. Deze strategische planning stelt ons in staat om gerichte verbeteringen en innovaties in je recruitment marketing te ontwerpen.

 3. Uitvoeren

  Met de strategie als leidraad, gaan we over tot de uitvoeringsfase. Dit houdt in dat we de geïdentificeerde verbeteringen implementeren, zoals het optimaliseren van vacaturepagina’s, het creëren van een werken-bij website, het verrijken van de candidate journey met extra touch-points, en het versterken van je werkgeversmerk. Creatieve wervingscampagnes worden gelanceerd om de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van je bedrijf als werkgever te vergroten.

 4. Meten

  De laatste stap is het meten van de impact van onze inspanningen. We analyseren de resultaten van de geïmplementeerde strategieën en campagnes om de effectiviteit te beoordelen. Dit omvat het evalueren van de kwaliteit en kwantiteit van de sollicitaties, de interacties met de vacaturepagina’s, en de algehele verbetering van het employer brand. Op basis van deze gegevens passen we onze aanpak continu aan voor continue verbetering en succes op lange termijn.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen aan recruitment marketing?

Reviews

: :
Think Yellow is analytisch sterk en een prettige gesprekspartner. Voor de uitvoering van werkgeverscommunicatie hebben we een geweldige campagne gevoerd waarbij we werkgevers intrinsiek konden motiveren. Ook in merkpositionering is ze een fijne communicatiepartner met verstand van zaken!
Lees meer

Anne-Fleur de Vries

Senior communicatieadviseur

WSP Haaglanden

:
Think Yellow nam ons tijdens energieke sprints aan de hand. Zo realiseerden we een creatief concept, heldere merkbelofte en bouwden aan impactvolle campagnes. Resultaat: een onderscheidend, employer brand dat breed gedragen wordt door al onze brouwerijen.
Lees meer

Jeroen Straathof

HR director

Swinkels Family Brewers

:
Sinds we deze campagne zijn gestart, merken we dat andere type kandidaten reageren op onze vacatures: mensen met veel ambitie en pioniersbloed. Precies wat we zoeken.
Lees meer

Bart Jacobs

Senior communicatieadviseur

Havenbedrijf Rotterdam

:
Dankzij de samenwerking met Think Yellow hebben we een onderscheidend werkgeversmerk neergezet, waarmee we ook écht aan de slag konden. Omdat er een duidelijke candidate en employer journey in kaart is gebracht, kunnen we stap voor stap alle middelen uitrollen.
Lees meer

Eliza Skorupska

Adviseur Communicatie & Marketing

Rho Adviseurs

:
Think Yellow weet ons altijd te verrassen. Zo kunnen we gezamenlijk onze kanalen efficiënt inzetten!
Lees meer

Niels Beringen

Product Marketeer

GGN

:
Voor de eigen dienstverlening is Kalibra ervan overtuigd dat je specialistische werkzaamheden moet overlaten aan diegene die er goed in is. Die heeft daarvoor de kennis en opleiding, de benodigde attributen en de ervaring. Dat is precies de reden, waarom wij onze online dienstverlening overlaten aan Think Yellow. Zij blijven ons, als geen ander, keer op keer verrassen met wat er allemaal kan, en hoe zij dat feilloos voor ons in weten te richten. Chapeau!
Lees meer

Mark Odijk

Commercieel Manager

Kalibra (onderdeel van ENGIE)

Waarom met ons aan de slag

Wat je kunt verwachten als je Think Yellow inschakelt als jouw recruitment marketing bureau:

 • Deskundige begeleiding: Ons ervaren team staat klaar om jou te begeleiden doorheen het recruitment marketingproces, van strategieontwikkeling tot uitvoering.
 • Maatwerkoplossingen: We begrijpen dat elk bedrijf uniek is. Daarom bieden we op maat gemaakte recruitment marketingoplossingen die perfect aansluiten op jouw specifieke doelen en behoeften.
 • Meetbare resultaten: Dankzij geavanceerde tools en analysemethoden leveren we meetbare resultaten, waardoor je de effectiviteit van onze samenwerking kunt volgen en optimaliseren.

Ons werk

BINX Smartility | Werken-bij website

Samen. Slim. Bouwen.

“In 5 jaar tijd zijn we met de bouwgroep uitgegroeid van 150 naar 500 medewerkers. Onze exponentiële groei gaat gepaard met een stijgende vraag naar nieuwe krachtpatsers. Met een eigenwijze roze stijl in de wereld van de bouw zijn we anders. We bouwen immers ook anders dan anderen.…

Bekijk de case

Transdev | Werken-bij website

Kom aan boord!

Transdev heeft de laatste jaren te maken met een groeiend wervingsprobleem, dat zich uitstrekt over alle lagen van het bedrijf, van buschauffeurs tot kantoorpersoneel en monteurs. Het bedrijf is actief in veel verschillende sectoren, waaronder openbaar vervoer, taxi’s en touringcars, en heeft daarbij te maken met verschillende merken…

Bekijk de case

Havenbedrijf Rotterdam | Grootscheepse personeelswerving

Verzet de bakens

In opdracht van Havenbedrijf Rotterdam hebben we een opvallende, nieuwe campagne uitgerold om nieuwe medewerkers te werven: ‘Come. Grow. Go.’ Door getalenteerd en enthousiast personeel te werven, bouwt Havenbedrijf Rotterdam aan de haven van morgen. Think Yellow heeft hiervoor de campagne: ‘Come. Grow. Go.’ ontwikkeld. Met deze campagne…

Bekijk de case

Swinkels Family Brewers | Employer Branding

Join the family

Swinkels Family Brewers heeft de ambitie om verder te groeien. Daarvoor zijn betrokken en gedreven professionals nodig. Swinkels Family Brewers zag in dat een sterk employer brand essentieel is voor duurzaam succes. Wij gingen de uitdaging aan om in de complexe dynamiek van het concernmerk, de verschillende brouwerijmerken…

Bekijk de case

Rho Adviseurs | Employer Branding

Voel de ruimte

Rho Adviseurs is een van de grootste, landelijke spelers in de wereld van de ruimtelijke ordening. Vanuit 5 kantoren, verspreid over Nederland, werkt Rho met circa 150 medewerkers aan de beste oplossingen voor complexe ruimtelijke vraagstukken. Think Yellow was eerder al betrokken bij de herpositionering van het merk…

Bekijk de case

Ciao Belli | Social media

Nieuw concept op de kaart

“We willen het nieuwe restaurant Ciao Belli prominent op de kaart zetten in Breda en omgeving. Het moet niet alleen een aantrekkelijke bestemming worden voor dinerende gasten, maar ook voor potentiële medewerkers die hier willen solliciteren.”

Bekijk de case
Bekijk alle cases

Gerelateerde diensten

Foto van Sander

Samen aan de slag met jouw recruitment marketing?

We luisteren en vertellen graag. Laat je gegevens bij ons achter en wij nemen snel contact met je op!