fbpx
Home Diensten Employer branding bureau

Great people make companies great

Employer branding bureau

Benieuwd hoe je op een krappe arbeidsmarkt goede mensen vindt die supergemotiveerd bij je aan de slag gaan? Mensen die ook blijven en echte ambassadeurs worden van je organisatie? Employer branding is de route naar succes voor het aantrekken en behouden van de juiste mensen.

Wil je weten hoe jij impact maakt met jouw Employer Brand? Een telefoontje met Kiki, één van onze Employer Brand experts, resulteert direct in nieuwe inzichten!

Sparren met Kiki

Een sterke employer branding is belangrijker dan ooit

De keuze voor een werkgever wordt grotendeels bepaald door de match tussen ‘talent’ en het ‘werkgeversmerk’. Het blijkt dat talent kiest voor de ziel van jouw organisatie. Bewezen is dat werkgevers met een sterk werkgeversmerk beter in staat zijn om de juiste mensen aan te trekken en te behouden. Bovendien zijn die werknemers ook nog eens meer betrokken en productiever, dus waardevoller! Goed werkgeverschap met een duidelijke bedrijfscultuur als onderdeel van een sterke employer branding draagt direct bij aan groei en succes. Kortom, investeren in goed werkgeverschap en het imago van jouw bedrijf als werkgever loont! Als employer branding bureau zijn wij hier bewezen succesvol in.

50%

van de kandidaten wil niet werken voor een bedrijf met een zwak imago – zelfs niet voor een hoger loon

96%

van de kandidaten vindt de overeenkomst tussen persoonlijke waarden en bedrijfscultuur belangrijk

80%

van de kandidaten heeft afscheid genomen van een organisatie specifiek vanwege de bedrijfscultuur

10%

hogere salariskosten voor organisaties met een slecht imago of bekend staan als een slechte werkgever

In vier stappen een succesvolle employer branding strategie

Samen met jou kijken we naar het niveau en de behoefte van jouw employer branding. Op basis hiervan stellen we een plan op en voeren deze stapsgewijs uit.

 1. Begrijpen

  Waar wil jouw organisatie naar toe, en waar worden jouw medewerkers door gedreven?

 2. Strategie en plan

  Wat wordt jouw onderscheidende en relevante propositie, en via welke kanalen gaan we de ambities realiseren?

 3. Uitvoeren

  Hoe bouwen we dit uit tot een aantrekkelijk employer brand in de markt?

 4. Meten

  Dragen onze activiteiten bij aan een sterker employer brand? Trekken we méér en betere mensen aan?

Behoefte aan een gedetailleerd maatwerk voorstel?
Vraag het aan Kiki, één van onze experts!
sfeerfoto medewerkers employer branding

Waarom met ons aan de slag

In onze employer branding trajecten onderzoeken wij als marketing agency wat jouw organisatie uniek maakt en hoe je dit vertaalt naar de markt. Goede Employer branding begint met het achterhalen van de onderscheidende bedrijfswaarden en die op een authentieke en geloofwaardige manier uitwerken in een Employer Value Propositie (EVP) en een employer brand story. Dat levert een authentiek en relevant verhaal op, waarmee jij je onderscheidend kunt positioneren.

Vanuit deze Employer Value Propositie ontwikkelen we een sterk communicatieconcept en -plan, dat we laten aansluiten op alle touchpoints van de employer journey. Zo hebben we voor elke fase de juiste kanalen in beeld en kunnen we bijvoorbeeld direct de recruitmentmarketing inrichten. Want hoe goed een strategie ook is, het uiteindelijke succes staat of valt met een sterke implementatie. Daarom hebben wij ook alles in huis voor een ijzersterke werken-bij website, wervingscampagne en job marketing. Zo faciliteren we de meest optimale candidate journey die de kern en cultuur van jouw organisatie laat voelen aan potentiële kandidaten én meetbaar zorgt voor meer kwalitatieve sollicitaties.

Cases

Transdev | Werken-bij website

Kom aan boord!

Transdev heeft de laatste jaren te maken met een groeiend wervingsprobleem, dat zich uitstrekt over alle lagen van het bedrijf, van buschauffeurs tot kantoorpersoneel en monteurs. Het bedrijf is actief in veel verschillende sectoren, waaronder openbaar vervoer, taxi’s en touringcars, en heeft daarbij te maken met verschillende merken…

Bekijk de case

Swinkels Family Brewers | Employer Branding

Join the family

Swinkels Family Brewers heeft de ambitie om verder te groeien. Daarvoor zijn betrokken en gedreven professionals nodig. Swinkels Family Brewers zag in dat een sterk employer brand essentieel is voor duurzaam succes. Wij gingen de uitdaging aan om in de complexe dynamiek van het concernmerk, de verschillende brouwerijmerken…

Bekijk de case

Rho Adviseurs | Employer Branding

Voel de ruimte

Rho Adviseurs is een van de grootste, landelijke spelers in de wereld van de ruimtelijke ordening. Vanuit 5 kantoren, verspreid over Nederland, werkt Rho met circa 150 medewerkers aan de beste oplossingen voor complexe ruimtelijke vraagstukken. Think Yellow was eerder al betrokken bij de herpositionering van het merk…

Bekijk de case

Havenbedrijf Rotterdam | Grootscheepse personeelswerving

Verzet de bakens

In opdracht van Havenbedrijf Rotterdam hebben we een opvallende, nieuwe campagne uitgerold om nieuwe medewerkers te werven: ‘Come. Grow. Go.’ Door getalenteerd en enthousiast personeel te werven, bouwt Havenbedrijf Rotterdam aan de haven van morgen. Think Yellow heeft hiervoor de campagne: ‘Come. Grow. Go.’ ontwikkeld. Met deze campagne…

Bekijk de case

Reviews

: :
Think Yellow nam ons tijdens energieke sprints aan de hand. Zo realiseerden we een creatief concept, heldere merkbelofte en bouwden aan impactvolle campagnes. Resultaat: een onderscheidend, employer brand dat breed gedragen wordt door al onze brouwerijen.
Lees meer

Jeroen Straathof

HR director

Swinkels Family Brewers

:
Dankzij de samenwerking met Think Yellow hebben we een onderscheidend werkgeversmerk neergezet, waarmee we ook écht aan de slag konden. Omdat er een duidelijke candidate en employer journey in kaart is gebracht, kunnen we stap voor stap alle middelen uitrollen.
Lees meer

Eliza Skorupska

Adviseur Communicatie & Marketing

Rho Adviseurs

:
Direct, to the point en succesgedreven. Dat is Think Yellow voor ons.
Lees meer

Maarten van Nielen

Kantoordirecteur

Rassers Advocaten

:
Think Yellow is analytisch sterk en een prettige gesprekspartner. Voor de uitvoering van werkgeverscommunicatie hebben we een geweldige campagne gevoerd waarbij we werkgevers intrinsiek konden motiveren. Ook in merkpositionering is ze een fijne communicatiepartner met verstand van zaken!
Lees meer

Anne-Fleur de Vries

Senior communicatieadviseur

WSP Haaglanden

:
Voor de eigen dienstverlening is Kalibra ervan overtuigd dat je specialistische werkzaamheden moet overlaten aan diegene die er goed in is. Die heeft daarvoor de kennis en opleiding, de benodigde attributen en de ervaring. Dat is precies de reden, waarom wij onze online dienstverlening overlaten aan Think Yellow. Zij blijven ons, als geen ander, keer op keer verrassen met wat er allemaal kan, en hoe zij dat feilloos voor ons in weten te richten. Chapeau!
Lees meer

Mark Odijk

Commercieel Manager

Kalibra (onderdeel van ENGIE)

:
Think Yellow weet ons altijd te verrassen. Zo kunnen we gezamenlijk onze kanalen efficiënt inzetten!
Lees meer

Niels Beringen

Product Marketeer

GGN

Foto van Kiki

Samen werken aan een mooie employer branding?

Als bureau voor employer branding zijn wij altijd gedreven om het succes van onze klanten te optimaliseren. En dat doen we samen, meestal in een co-creatie traject en met veel energie. Met onze ervaring op het gebied van merken en onze expertise op het gebied van ‘people’ helpen wij jouw organisatie met een sterk werkgeversmerk. Een werkgeversmerk dat we vervolgens ook in de praktijk voor je implementeren.

Kiki Enthoven, Merk- en Marketingstrateeg

Gerelateerde diensten

Foto van Kiki

Samen bouwen aan jouw business?

We luisteren en vertellen graag. Laat je gegevens bij ons achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op!