fbpx
Home Diensten Marketplaces

Een groot bereik bij potentiële kopers?

Marketplaces

Kun je op het gebied van online vind- en zichtbaarheid niet concurreren met bijvoorbeeld een Bol.com of Zalando? Verlies je te veel van je marge of merkidentiteit? Met de juiste marketplace strategie en implementatie zorgen we ervoor dat marketplaces vóór je werken, in plaats van tegen je.

Marketplaces geven je toegang tot een enorme groep aan nieuwe klanten. Meer weten? Vraag het Dennis, één van onze experts.

Sparren met Dennis

Meer productzichtbaarheid met marketplaces

Wil je als merk of retailer over een aantal jaar nog succesvol zijn? Dan kun je er niet omheen om goed na te denken over je marketplacestrategie. Naar verwachting zal in 2025 30% tot 40% van alle online non-food-omzet via marketplaces verlopen. Wij zorgen voor zichtbaarheid van jouw producten bij deze grote groep aan extra potentiële kopers zonder je marge en merkidentiteit te verliezen.

Als je op zoek bent naar een verbreding van je e-commerce business is er altijd een marketplace die je het juiste platform biedt. We helpen je graag bij het vinden, beheren en optimaliseren van jouw plek.

Maximaal resultaat uit marketplaces

Marketplaces houden het online retail landschap voortdurend in beweging. Elk merk en retailer heeft daarom de juiste technische kennis en strategie nodig om mee te kunnen bewegen. Waar wij mee kunnen ondersteunen:

 • Prijsstrategie

  Prijs is een belangrijke factor bij het verkopen op marketplaces. Wij adviseren je hoe om te gaan met je prijzen en bezorgkosten bij de inzet van marketplaces, zonder te veel in te leveren op je marge.

 • Content op marketplaces

  Goede content draagt in hoge mate bij aan een succesvolle verkoop via marketplaces. Wij helpen je bij het aanbieden van relevante en kwalitatieve content. Duidelijke productinformatie, goede productfoto’s of -video’s en zoekwoorden op de juiste plaats. We stimuleren het aantal reviews om vertrouwen te geven aan potentiële kopers en organische zichtbaarheid te verbeteren.

 • Je merkidentiteit behouden

  Veel merken zijn bang hun merkidentiteit te verliezen wanneer zij hun producten via marketplaces verkopen. Dit hoeft niet zo te zijn. Met de juiste toepassing geef je óók op marketplaces een gewenste merkbeleving. We zorgen ervoor dat marketplaces perfect aansluiten in je buyers journey.

 • Marketplaces in beweging

  Marketplaces veranderen snel, waardoor technologische kennis en bijsturing erg belangrijk is. Wij zijn als marketing agency altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wij denken graag met je mee en brengen in kaart hoe je succesvol met marketplaces kunt werken, nu en in de toekomst.
Stappenplan marketplaces

Ons werk

Sunweb Group | Detachering van SEA-specialisten

Deep in the SEA

Sunweb verzorgt jaarlijks voor meer dan een miljoen mensen vakanties in meer dan vijftien landen binnen en buiten Europa. Om hun internationale marktpositie te verstevigen wilden zij hun SEA-marketingstrategie verder uitbreiden. Aan ons de vraag of wij hier een SEA-plan en SEA-campagnes voor wilden maken. En met succes,…

Bekijk de case

GGN | Ontwikkeling en implementatie van de online marketingstrategie

Een performance strategie die loont

GGN is het grootste incasso- en gerechtsdeurwaarderkantoor van Nederland. Aan Think Yellow werd de vraag gesteld om haar (online) incassodienstverlening beter op de kaart te zetten. Een mooie uitdaging waar wij graag mee aan de slag gaan! Ook wij weten dat ‘aandacht loont’, daarom hebben we zorgvuldig een…

Bekijk de case

VNO-NCW | Structurele uitvoering van online content marketingwerkzaamheden

Kwaliteit boven kwantiteit

Ondernemersvereniging VNO-NCW behartigt de belangen van ondernemers op nationaal en internationaal niveau. Om meer bezoekers naar de website te trekken en de kwaliteit van de sessies te verbeteren werd Think Yellow ingeschakeld. Hierop hebben wij een online dashboard en een social media strategie ontwikkeld. Door de inzet van…

Bekijk de case

Nederlandse Kappersakademie | Inrichting van de marketing automation flow

Geknipt voor automatisering

De Nederlandse Kappersakademie (kortweg NKA) wilde in een krimpende markt haar leidende positie verstevigen en uitbouwen. Of wij daar een online marketingstrategie voor konden bedenken? Dat vonden wij natuurlijk een prachtige uitdaging waar we met veel enthousiasme mee aan de slag zijn gegaan! Dit heeft geresulteerd in een…

Bekijk de case
Bekijk alle cases
Think Yellow biedt ons als MKB-bedrijf de mogelijkheid om gebruik te maken van de laatste kennis op het gebied van online marketing. Een betrouwbare partner, die indien nodig, snel kan opschalen. In deze tijd is dat een aanwinst!

Martijn Abers

Algemeen directeur Nederlandse Kappersakademie
Foto van Dennis

Succesvol werken met marketplaces?

Onze experts realiseren de beste positie voor jouw producten in marketplaces zonder je merkidentiteit en marge te verliezen. Zij zorgen voor ROI, voorkomen kannibalisatie met je eigen website, managen productdatafeeds en verzorgen een goede ranking binnen diverse marketplaces. Naast onze diepgaande kennis van marketplaces denken wij ook altijd mee vanuit de complete klantreis en houden zicht op de overstijgende doelstellingen. Marketplaces zijn tenslotte maar één onderdeel binnen je gehele online marketingstrategie.

Dennis Domen, Head of performance marketing

Gerelateerde diensten

Foto van Dennis

Samen bouwen aan jouw business?

We luisteren en vertellen graag. Laat je gegevens bij ons achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op!