fbpx
Home
Diensten
Contentmarketing

Til je content naar een hoger niveau

Contentmarketing

Benieuwd hoe je waardevolle content creëert? Content waar jouw doelgroep ook echt naar op zoek is en interesse in heeft? Onze content experts richten zich op de juiste boodschap, in het juiste format en op het juiste kanaal om te interacteren met jouw doelgroep.

Onze contentmarketingexperts analyseren jouw customer journey en creëren content die precies past in de fase waarin jouw gebruiker zich bevindt. Wij maken content die recht doet aan je merk en doelgroep én waarde toevoegt aan je identiteit en bedrijfsdoelstellingen.

Sparren met Edsco

Scoren met contentmarketing

Contentmarketing is de techniek van het creëren en verspreiden van relevante content binnen de juiste kanalen. Content zó relevant voor je doelgroep dat ze er niet omheen kunnen. Content is niet alleen geschreven tekst, maar ook video, fotografie, animatie, VR/AR, games en meer. Wil je relevante content maken, dan moet je je doelgroep goed kennen. Onze content marketeers maken content die is afgestemd op de customer journey van jouw doelgroep. Want alleen met de juiste boodschap, in het juiste format en op het juiste kanaal haal je resultaat uit contentmarketing. We combineren creatieve content met de slimste targeting en data om jouw boodschap onder de aandacht te brengen. Dit doen we op basis van een contentstrategie en contentplan.

Contentstrategie

Voor de contentstrategie brengen we de customer journey(s) en lifecycle stages van je doelgroep in kaart en bepalen per fase de content die op dat moment relevant is voor hen. Hierin formuleren we de contentmarketingdoelen, de contentthema’s, deelonderwerpen en kanalen. Die content koppelen we aan het juiste format. Hoe komt deze boodschap het beste tot zijn recht? Is dat tekstueel? Of brengt een animatie of video de boodschap beter over?

Contentplanning en -kalender

Vervolgens maken we een contentplan voor de lange termijn. Welke uitingen moeten geproduceerd worden om de doelstellingen te behalen? Met welke frequentie zetten we die in en op welke kanalen? Relevante content is vaak multichannel te gebruiken. Zo kan een specifieke boodschap zowel per e-mail, op een event als op social media worden verspreid. Het contentplan werken we concreet uit in een contentkalender, die meegaat in de userflow van je gebruiker, inhaakt op belangrijke momenten van jouw merk en gericht is op de doelen die je wil behalen.

Slimme contentmarketing voor maximaal bereik

 • Copywriting

  Long copy, short copy, microcopy, social copy… Onze copywriters verzorgen alle teksten. Van whitepaper tot pay-off, van webtekst tot social post.

 • Video en animatie

  We hebben een eigen, creatief videoteam. Zij maken animaties, social video’s, bedrijfsvideo’s, wervingsvideo’s, explainer video’s en meer.

 • Social media

  Onze social specialisten weten precies welk kanaal en welk format het beste aansluit bij een specifiek doel. Ze weten precies hoe ze jouw doelgroep kunnen aanspreken en targeten.

 • Fotografie

  Onze fotografen brengen precies in beeld wat jij wil vertellen of uitstralen. Of het nu gaat om een social post, grootschalige campagne of bedrijfsfotografie, zij weten een beeld te vangen dat converteert.

 • VR/AR

  We hebben ervaring in AR- en VR-technologieën. We weten precies wanneer AR en VR waarde toevoegen aan je contentstrategie, hoe je deze inricht en aan de man brengt.

 • Games

  Interactieve content, zoals een online game, zorgt voor veel engagement en nieuwe data. Met games kun je werven, processen duidelijk maken, naamsbekendheid genereren en meer.

Behoefte aan een gedetailleerd maatwerk voorstel?
Vraag het aan Edsco!
Onderdelen content marketing

Ons werk

Delftse Poort

Stijlvolle content

Delftse Poort is een future-proof bedrijfsverzamelgebouw. Het staat voor uitstekende dienstverlening, moderne werkplekken en de beste faciliteiten en services voor een optimale werk-privé-balans. Think Yellow wordt ingeschakeld om het merk Delftse Poort opnieuw te positioneren en een contentstrategie te maken. Bij aanvang van het project is zo’n 64%…

Bekijk de case

VNO-NCW

Kwalitatieve websitebezoekers

VNO-NCW is een ondernemingsvereniging die de belangen van ondernemers behartigt. Dit doen zij op zowel nationaal als internationaal niveau. Think Yellow is aangesloten bij de redactie van Opinieblad Forum. Sinds de digitalisering is er een belangrijke switch gemaakt, waarbij alle content eerst online wordt gepubliceerd en daarnaast wordt…

Bekijk de case

ING

Fotografieconcept

Mensen in staat stellen om vooruit te gaan in hun leven en in zaken, dat is de rol die ING wil vervullen. De bank wil klanten helpen om meer tijd over te houden voor zaken die voor hen belangrijk zijn. Dat moet ook terugkomen in de nieuwe fotografie…

Bekijk de case

Hulpmiddelenbezorgd.nl

Introductiecampagne

CB is één van de grootste (logistieke) dienstverleners in Nederland en zorgt dagelijks voor slimme logistieke oplossingen voor healthcare, media en fashion. Een tijdje geleden lanceerde CB als spin-off het label hulpmiddelbezorgd.nl, waarmee zij de distributie van medische hulpmiddelen toevoegen aan hun logistieke apparaat. Een nieuw label vraagt…

Bekijk de case

Gemeente Den Haag

Campagne tegen eenzaamheid

De meeste mensen associëren eenzaamheid vooral met ouderen die alleen wonen en nauwelijks de deur uit komen. Een beeld dat niet volledig is.

Bekijk de case

Havenbedrijf Rotterdam

Campagne personeelswerving

In opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam rolden we een opvallende, nieuwe campagne uit om medewerkers te werven: Come. Grow. Go.

Bekijk de case
Think Yellow weet ons altijd te verrassen. Zo kunnen we gezamenlijk onze kanalen efficiënt inzetten!

Niels Beringen

Product Marketeer GGN
Foto van Edsco

Meer dan contentmarketing

Naast onze diepgaande kennis van contentmarketing denken wij altijd mee vanuit de complete klantreis en houden zicht op de overstijgende doelstellingen. Contentmarketing is tenslotte maar één onderdeel binnen je gehele online marketingstrategie. Binnen onze organisatie hebben we expertise op alle vlakken van marketing.

 

Edsco de Heus, Merk- en Communicatiestrateeg

Gerelateerde diensten

Foto van Edsco

Samen bouwen aan jouw business?

We luisteren en vertellen graag. Laat je gegevens bij ons achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op!