fbpx
Home AI inzetten voor marketing

Waarde toevoegen met artificial intelligence

AI in marketing

Artificial Intelligence (AI) is in korte tijd een onmisbare kracht binnen marketing geworden. Binnen ons digital agency hebben wij een kernteam dat continu de nieuwste AI tools en methodes uitprobeert. Daardoor weten we wat wel en niet werkt bij het inzetten van artificial intelligence in marketing. Met dit huiswerk doen onze klanten hun voordeel.

Onze AI experts weten hoe zij AI in jouw marketingactiviteiten kunnen implementeren om echte waarde toe te voegen voor jouw bedrijf en jouw klanten. En sparren daar graag met je over!

Sparren met Floris

Onze visie op AI in marketing

Je kunt AI inmiddels absoluut inzetten om waarde te creëren en om de concurrentie voor te blijven. Van design en contentcreatie tot het analyseren van klantdata en activatie door middel van campagnes. Die toegevoegde waarde is essentieel, want het gebruik van AI moet geen doel op zich zijn. Onze benadering van AI in (digital) marketing is altijd gericht op de samenwerking met menselijke expertise én met het oog op efficiëntie.

De voordelen van artificial intelligence in marketing

 • Personalisatie
 • Efficiëntie
 • Klantinzicht
 • Diepgaandere data-inzichten
 • Betere resultaten
  • Hogere ROI
  • Hogere betrokkenheid

AI gedreven marketingoplossingen

Onze AI specialisten kennen het digitale landschap en zijn altijd op de hoogte van de beste tools. Hieronder een greep uit de mogelijkheden van AI in marketing.

 • SEA en Social Advertising

  We gebruiken AI-modellen voor het opstellen, testen en optimaliseren van campagnes. Hierdoor weten we de budgetten van onze klanten efficiënter in te zetten en de effectiviteit van campagnes te verbeteren. De combinatie van menselijke expertise en AI zorgt ervoor dat je jouw campagnes gerichter kunt targeten, dat deze beter geoptimaliseerd zijn en dat jouw content persoonlijker wordt. Dit leidt tot meer betrokkenheid en hogere conversiepercentages.

 • SEO en contentcreatie

  Wij gebruiken AI om diepgaande SEO-analyses uit te voeren en klantinzichten in te zetten voor slimme contentstrategieën en optimalisaties. Met onze AI-gestuurde contentstrategieën gebruiken we data voor gerichte inzichten, plannen we content vooruit en passen we deze aan voor meer engagement en een groter bereik. Zo maximaliseren we jouw online zichtbaarheid.

 • Data-analyse

  AI helpt bij het analyseren van grote datavolumes om persoonlijke content voor verschillende segmenten te creëren, taken te automatiseren en campagnes te optimaliseren voor een betere betrokkenheid en ROI.

 • Chatbots en tools

  AI-gestuurde chatbots en geautomatiseerde berichtsystemen bieden snelle respons en interactie met jouw klanten, wat de gebruikerservaring en betrokkenheid versterkt. Geef bijvoorbeeld gepersonaliseerde suggesties in een chat aan jouw doelgroep of ontzorg jouw klantenservice.

Benieuwd hoe je artificial intelligence kunt inzetten voor jouw (digital) marketing? Wij denken graag met je mee.
AI marketing expert
Think Yellow is altijd verrassend door een paar stappen vooruit te denken en met leuke ideeën te komen.

Stefan Peinemann

Marketing Manager Peinemann

Kennissessie

Waar moet je beginnen met het inzetten van AI voor jouw bedrijf? En welke tools passen het beste bij jouw marketingdoelen? Met alles wat er in jouw organisatie en markt speelt, kan het een uitdaging zijn om antwoorden op deze vragen te vinden. AI-platformen en tools ontwikkelen zich razendsnel. Bovendien moet het gebruik van AI geen doel op zich zijn.

Onze experts hebben het voorwerk al gedaan! In één supersnelle, praktische sessie brengen wij in kaart waar jullie kansen liggen. Je gaat niet alleen naar huis met inspiratie en nieuwe kennis, maar vooral met concrete handvatten om artificial intelligence in te zetten voor jouw marketing en bedrijfsactiviteiten.
Meer weten over onze kennissessie
Kennissessie AI in digital marketing

Prompt engineering voor AI

Je hebt waarschijnlijk al vaker ChatGPT, Gemini (voorheen Bard) of een ander Large Language Model (LLM) gebruikt, maar misschien ben je niet tevreden met de resultaten. Geen zorgen: je bent niet de enige! Nieuwe functies als prompt marketeer en prompt engineer zijn niet voor niets in opkomst. Jouw bedrijf heeft namelijk bedrijfsspecifieke prompts nodig voor het beste resultaat.

Training promptmarketing

Onze prompt marketeers helpen je in een pragmatische training op weg met sterke prompts, toegespitst op de tools die het beste bij jouw marketingdoelen passen.

 • Met één sessie een sterke basis voor het inzetten van AI
 • Haal het beste uit de AI tools en voorkom teleurstellende resultaten
 • Praktische training vol direct bruikbare handvatten

Prompthandboek

Onze prompt marketeers creëren een handboek met ijzersterke prompts, toegespitst op jouw organisatie en marketingdoelen.

 • Jouw persoonlijke promptgids op maat gemaakt
 • Sterke prompts voor het beste resultaat uit AI
 • Praktisch handboek waarmee jouw collega's zelf aan de slag kunnen
Sparren over de mogelijkheden voor jouw bedrijf

Onze pijlers voor AI in marketing

Efficiëntie

Wij gebruiken AI om marketingprocessen te stroomlijnen en te automatiseren. Dit verhoogt niet alleen de snelheid, maar ook de productiviteit van ons team en de effectiviteit van klantcampagnes.

Personalisatie

Met de combinatie van AI en menselijke expertise kunnen wij elk touchpoint in de klantreis personaliseren. Hiermee bouw je aan waardevollere relaties met jouw doelgroep. Interacties op maat dus!

Inzicht en analyse

Met AI-gedreven analytics krijgen we directe, diepgaande inzichten die ons helpen om sneller en slimmer te reageren op marktdynamiek en klant- en werknemersgedrag.

Privacy en veiligheid

We waarborgen de veiligheid van gegevens door privacy te beschermen. Zo anonimiseren we onze data. Het gebruik van AI vraagt namelijk om een verantwoordelijke aanpak die iedereen ten goede komt.

Foto van Floris

Ook je voordeel doen met AI in marketing?

Naast onze kennis van AI in (digital) marketing denken wij altijd mee vanuit de gehele customer journey. We zorgen niet alleen voor de toepassing van nieuwe technologie, maar ook voor hogere kwaliteit van de output en meer efficiëntie in je werkprocessen. Met de juiste toepassing is AI een krachtig hulpmiddel voor het behalen van je bedrijfsdoelen.

Benieuwd hoe AI voor jouw marketingactiviteiten van toegevoegde waarde kan zijn?

Floris Wouters, Merk- en marketingconsultant

Foto van Floris

Samen aan de slag met AI voor jouw marketing?

We luisteren en vertellen graag. Laat je gegevens bij ons achter en wij nemen snel contact met je op!