fbpx
Home
Blogs
Passie

Passie

18 mei 2016

Foto van Bob

Bob Geerards

Vorige week sprak ik Linda (niet echt hoor, da’s lullig, eigenlijk heet ze Sophie …) en Linda had het – net als velen tegenwoordig – vooral over haar passie … online marketing, content, social media, de kinderen… alles was echt ‘haar passie’. Maar wat is dat nu eigenlijk, passie?

Passie

Vroeger was alles beter

Vroeger bij de heren was passie natuurlijk bekend als dat ene blaadje dat je met rode oortjes stiekem probeerde in te kijken, terwijl je eigenlijk de VI ging kopen. Nu blijkbaar te passie en vooral on-passie gebruikt om iets te benoemen wat als super bijzonder moet doorgaan, maar volgens mij volstrekt, maar dan ook echt volstrekt normaal is.

Mijn vader en zeker ook mijn moeder … díe hadden nog eens passie. In twee vormen, waarvan ik er één ontken natuurlijk … Maar die hadden het écht. Pa Geerards stond op zaterdag mensen hun laatste eer te bewijzen en mama werkte als verpleegkundige in het ziekenhuis. En die hadden allebei een salaris waarvoor mensen tegenwoordig wegen lamleggen of op het Malieveld staan. Maar zij gingen wel fluitend op pad. Ieder dag weer … week in week uit. Zonder gezeur, zonder gedoe, gewoon omdat ze dat écht leuk vonden.

En in de zomer gingen we met zijn vijfjes op vakantie in onze beige LADA met drie surfplanken op het dak en daarachter de caravan … en in de bergen deden we de raampjes open omdat dan de verwarming aan moest om de top te halen … maar we kwamen altijd waar we wilden. Want ze hadden namelijk écht passie voor kamperen. En dus had Pa Geerards er lak aan dat ie in een beige LADA reed … en mama Geerards nog veel meer … had ze ook helemaal geen tijd voor, want die moest mijn broers en mij iedere 50 km minimaal een dreun geven en haar befaamde ‘Ogen kunnen zéker doden’ blik opzetten.

Passie is zo 2015

Maar goed… toen noemden we ‘leuk’ dus volgens mij helemaal geen passie of wat dan ook … Maar gewoon de dingen die je écht leuk vond. In 2016 bazelt iedereen dus over passie. Zo heeft onze buurvrouw écht passie voor het coachen van mensen … echt niet normaal, haalt ze zóóóóó veel energie uit. Ja tussen 9 en 5 dan hè, daarna niet meer hoor. En een oud-collega van mij heeft té veel passie voor cijfers… de ‘forecast’ is hé-lu-maal zijn ding. Voor € 90 k in het jaar tegen 36 uur per week dan hè… en 45 vakantiedagen.

Zelfreflectie

En ikzelf dan? Hypocriet? Nogal ja … Kijk maar op mijn LinkedIn … gepassioneerd in verbinden van mensen en bedrijven … nogal veel zelfs! Dat ga ik na deze week dus rap veranderen … want ik vind het echt heel erg leuk, eerlijk waar! Maar passie, dat heb ik voor hele andere dingen!

Lees ook: ‘De schopstoel’

PS. En die andere gedrevenheid dan? Nou, die bestaat nog hoor… zoek maar op … beter niet onder werktijd!

Vragen? Neem dan gerust contact met ons op!