fbpx
Home
Blogs
Liefde voor typografie: ons eigen lettertype

Liefde voor typografie: ons eigen lettertype

4 januari 2018

Foto van Paulus

Paulus Nabbe

Ons eigen lettertype! In 2004 was onze liefde voor typografie de aanleiding om een lettertype te ontwerpen, speciaal voor ons bureau. Een lettertype dat onze ambities en cultuur weerspiegelde: professioneel, sympathiek en aantrekkelijk voor het oog.

We ontwierpen een evenwichtig lettertype met subtiele karakteristieken. Het font heeft slimme details die effectief zijn in zeer kleine maten (voor de kenner, dit komt door de grote x-hoogte). Maar de letter komt ook heel goed tot zijn recht in grotere formaten met zijn mooie vloeiende lijnen.

Na de regular versie zijn we verder gegaan met varianten (vet, cursief). Het resultaat is een compleet lettertype met alle relevante varianten. Het was een ‘hell of a ride’, maar wat heb ik ervan genoten (samen destijds met fontspecialist en collega¬†Onno Bevoort)!

In de eerste jaren hebben we het Think Yellow-font voornamelijk zelf gebruikt. Maar de tijd is gekomen om het te delen met de rest van de wereld. Zeker omdat de reacties unaniem goed zijn geweest in de afgelopen jaren.

Bijkomend voordeel: dat delen is een stuk eenvoudiger geworden. Allereerst hebben we razendsnel een speciale site gemaakt voor ons font. Vervolgens zetten we natuurlijk vol in op aandacht via onze sociale netwerken voor het lettertype: Twitter, LinkedIn en Behance. En de eerste berichten zijn goed: diverse font-kenners wereldwijd spreken hun waardering uit.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op onze website.