fbpx
Home Blogs Jaarverslag 2013: gaat u (eindelijk) online?

Jaarverslag 2013: gaat u (eindelijk) online?

3 november 2018

Foto van Roel

Roel van der Lubben

Uw bedrijf heeft een website, een digitale nieuwsbrief en een Facebookaccount. Maar nog altijd wordt het jaarverslag op papier uitgebracht – zo ergens in het voorjaar. Hoog tijd om een online verslag als serieuze optie te onderzoeken.

De voordelen van een online jaarverslag zijn legio. Zo kunt u in een korte productietijd tegen minder kosten het jaarverslag maken. Bovendien is een online verslag een stuk duurzamer dan de papieren tegenhanger. En misschien wel het belangrijkste voordeel: de gebruiker kan veel sneller de gewenste informatie vinden dankzij slimme, interactieve navigatie. Voor het eerst ziet u exact welke informatie het beste wordt gelezen (en dus het meest op prijs wordt gesteld). Smidswater maakt al een paar jaar online jaarverslagen voor uiteenlopende opdrachtgevers, zoals HTM (openbaarvervoerbedrijf Den Haag) en het Havenbedrijf Rotterdam.

Havenbedrijf Rotterdam (HbR)

De openingspagina van het online jaarverslag geeft direct een inspirerende blik op het afgelopen jaar. Een korte film over het jaar laat zien wat de belangrijkste events waren in 2012, zoals de opening van de Tweede Maasvlakte. De bezoeker kan op deze pagina ook eenvoudig en heldere wijze kennismaken met de belangrijkste resultaten en kerncijfers van het havenbedrijf, zoals de jaaromzet, het aantal schepen en het aantal medewerkers. De bezoeker heeft voortdurend de regie over de informatie; zo kan hij of zij met een paar muisklikken een online jaarverslag op maat laten maken. Alleen dus die specifieke informatie die hij of zij zoekt kan omgezet worden in een pdf.

HTM

Interessant is om het jaarverslag te verrijken met niet klassieke verslaginformatie. Zo hebben we voor het online jaarverslag van HTM de zakelijke verslaginformatie aangevuld met fotorapportages, filmpjes en dynamische infographics. Juist dit legt de drijfveren en energie van het vervoersbedrijf bloot. Smidswater heeft jarenlange ervaring met het adviseren, ontwerpen en inrichten van online jaarverslagen. Wilt u meer weten over de online mogelijkheden van uw jaarverslag 2012? Neem contact met ons op! Maakt u de overstap?