fbpx
Home Blogs Ga jij na jouw vakantie weer gelukkig naar je werk?

Ga jij na jouw vakantie weer gelukkig naar je werk?

20 september 2017

Foto van Miriam

Miriam de Vries-Mieras

Na een jaar bikkelen op de werkvloer heb je eindelijk vakantie. En daar lig je dan op je strandbedje. Het geruis van de zee op de achtergrond en de laatste bestseller binnen handbereik. Naast het lezen heb je óók meer tijd om terug te blikken op je carrière tot nu toe en vooral vooruit te kijken en te dagdromen:

  • Ben ik tevreden met mijn huidige baan?
  • Wat wil ik nu écht?
  • Ik werk nu al een aantal jaar bij dezelfde werkgever, wordt het misschien tijd voor een switch?
  • Ben ik vastgeroest bij mijn huidige werkgever?

 

Solliciteren tijdens vakantie

Één van de eerste dingen die je doet als je op je nieuwe bestemming aankomt is het wifi wachtwoord zoeken of opvragen. Want snel een appje naar het thuisfront dat je goed aangekomen bent is wel zo makkelijk. En ja, de iPad gaat ook mee om de leukste tapasbar te vinden.

Uit onderzoek blijkt dat er tíjdens de vakantie dus ook actief gezocht wordt naar vacatures via vacaturesites, zoekmachines en zelfs in de krant die bij de lokale kiosk wordt gehaald. Bij het zien van een geschikte vacature solliciteert ruim de helft (57%) vanaf het vakantieadres en 39% solliciteert bij thuiskomst.

Geen zin om op te staan…

En dan is de vakantie voorbij, na een paar weken rust gaat de wekker weer. Het grootste deel van de werknemers voelt zich herboren en gaat vol nieuwe plannen aan het werk (maar is dat gevoel na een week alweer kwijt). Een derde staat niet te springen om weer aan de slag te gaan en een op de drie gaat zelfs met lood in de schoenen naar het werk.

Niet gesolliciteerd vanaf De Costa?

Geeft niks! Bij Think Yellow  hebben wij altijd de mooiste sales- en online-marketing vacatures bij de leukste bedrijven en uitdagingen. Wij komen graag met jou in contact. Wie weet lig je volgend jaar wel veel relaxter op je badlaken!

Lees ook: ‘De gouden sollicitatie tip’