fbpx
Home Blogs De beste Sales Manager van Nederland

De beste Sales Manager van Nederland

27 april 2016

Mijn oud collega Peter gaf het treffend weer als iemand hem vroeg wat ie deed: ‘Ik zit in de handel van warm vlees’. En laatst kregen wij de opdracht om ongeveer 65-85kg Salesmanager te vinden, het mocht een onsje meer of minder zijn, man vrouw, jong oud. Geen zorgen dus om welke uitsluiting dan ook, heerlijk! En het maakte ook niet uit wat het kostte … Maar dan wel de aller, aller, aller beste Salesmanager van Nederland hè! Voor minder doen we het hier niet … en onze klant zette zijn handtekening onder de overeenkomst.

Sales Manager

Wie is de beste Sales Manager van Nederland?

En nu zijn we dus al even op zoek naar hem of haar. De aller, aller, aller beste Sales Manager van Nederland. Mondiale oliemerken, snoepreepfabrikanten, lampenmakers, kruideniers, zelfs banken (nee, da’s een grapje) hebben de revue gepasseerd. We hebben (oud) collega’s gebeld, beloningen uitgeloofd en dágen aan de telefoon gezeten.

Onze inmiddels aardige database, maar ook heel LinkedIn hebben we uitgekamd, stukje voor stukje. Alle targetbedrijven hebben we nauwkeurig in kaart gebracht en vele ‘René’s, Gerards en Jeroens’ gesproken … Maar hoe gedreven, slagvaardig of flamboyant ook, geen van hen allen was de aller, aller, allerbeste. Tja, de aller, aller, allerbeste Salesmanager …

27 April

Maar vandaag, op 27 april blijkt: al die tijd hebben wij op de verkeerde plaats gezocht. Want nooit, echt helemaal nooit zochten wij dit profiel bij de overheid. Daar kunnen ze nog geen glas water verkopen aan een Nomade in de Sahara was onze stellige overtuiging. En dat was een grove fout, want zelden hebben we er zo naast gezeten. Dus net toen we gisteren dachten: ‘Het gaat niet lukken, het bleek een sprookje … en oh ja, morgen nog even iets posten voor onze Koning Willem …!

Want natuurlijk hebben we hem gevonden … Hij is werkzaam bij en voor het grootste bedrijf van ons land, de B.V. Nederland. En we kennen hem al jaren, maar nooit bespraken we dit profiel voor onze vacatures.

Het profiel van deze ideale kandidaat voldoet meer dan 100% op alle fronten … Leider met de wil (en ook de plicht) om van zijn werk een succes te maken, in staat meerdere bordjes in de lucht te houden en werk/ privé uitstekend te combineren, een immens netwerk, een personal brand waar je u tegen zegt, gezelligheidsdier, sportief, gedreven, royal, autoriteit, we kunnen niet ophouden!

Gevonden dus! Nu moeten we alleen nog even praten over de arbeidsvoorwaarden. Maar daar komen we altijd uit als het concurrentiebeding kan worden omzeild.

Job Interview

Dus Majesteit, allereerst van harte met uw 49ste! Maar doe het rustig aan met de pils vandaag, want morgen gaan we het hebben over uw drijfveren, competenties en ambitie om bij ons het verschil te maken. En als het klikt, starten we graag per 1 juni met u in de rol van Sales Manager… Sales Koning wat ons betreft!

Lees ook: ‘Passie’