fbpx
Home Blogs 3 redenen om voor je marketingvacature een bureau in te schakelen

3 redenen om voor je marketingvacature een bureau in te schakelen

10 augustus 2020

Foto van Miriam

Miriam de Vries-Mieras

Laatst dronk ik een bakje koffie met een nieuwe opdrachtgever. De beste man is directeur van een middenkleinbedrijf in de bouw. Een jolige maar wijze man. Hij heeft een ouderwetse snor, is kaal, en heeft een bulderende lach die wordt vergezeld door pretoogjes. Je zou kunnen zeggen dat alleen een sigaar nog ontbreekt. Zo iemand.

Hij vertelde me over zijn zoektocht om een marketingvacature ingevuld te krijgen. “Ik heb heus wel kandidaten gezien die binnen het bedrijf zouden passen,” zei hij, “maar mijn hr-medewerkster en ik hebben geen benul of ze inhoudelijk uitblinken, snap je?” Ondertussen bleef veel marketingwerk liggen en daarom schakelde hij mij in als hulplijn.

Gelukkig voor hem, en helaas voor talent dat om een baan staat te springen, is hij niet de enige werkgever die zich in zo’n situatie bevindt. Veel bedrijven, groot en klein, vinden het lastig om een goede selectie van geschikte kandidaten te maken. Selecteren is overigens de eerste en makkelijkste stap, want daarna komt de echte uitdaging: toetsen wie inhoudelijk sterker is dan de ander. Hoe doe je dat zonder inhoudelijke kennis van het werk? En pak je dat proces ook wel efficiënt aan?

Om ten minste drie redenen loont het om iemand als ik in te zetten voor je openstaande marketingvacature:

De juiste toetsing van je kandidaten

De eisen voor een nieuwe (online) marketingcollega zijn erg specifiek geworden. Er is een expert nodig die het vak van de kandidaat begrijpt en weet te toetsen, te vergelijken. Een goed marketingrecruitmentbureau kent het vak minstens zo goed als de kandidaat. Belangrijker nog is het vermogen van een recruitmentbureau om talent op kwaliteit en ervaring te toetsen. Alleen zo ontvang je als klant kwalitatieve en passende CV’s voor de openstaande functie en spreek je enkel geschikte kandidaten.

Bespaar tijd

Werken met een bureau bespaart je kostbare tijd. Je hebt ook minder interne middelen nodig om aan het wervingsproces te besteden. Vacatures worden sneller ingevuld, wat leidt tot meer efficiëntie in je organisatie.

Er worden pakkende vacatureteksten voor openstaande functies geschreven, LinkedIn wordt doorgespit, alle vragen rondom de functie worden beheerd en beantwoord, de gekwalificeerde kandidaten worden op een shortlist gezet en ongeschikte sollicitanten worden afgewezen. Dat alles hoef je zelf niet meer te doen: een enorme tijdsbesparing!

Een groter bereik, loop jouw ideale kandidaat niet mis

Als bedrijf is jouw bereik vrij beperkt, want waarschijnlijk plaats je vacatures op je website en je social mediakanalen. Grote kans dat je daardoor jouw ideale kandidaat misloopt. Een bureau weet niet alleen hun eigen grote netwerk en database in te zetten, maar weet ook wat ze moeten doen om de vacature zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen — bij de juiste doelgroep, welteverstaan!

Gelukkig kan ik mijn klanten vaak direct een aantal interessante profielen voorleggen, omdat ik inmiddels een groot netwerk heb opgebouwd. En zo niet, dan weet ik precies waar en hoe ik moet zoeken.

Benieuwd of onze klanten dit verhaal zullen beamen? Lees onze referenties. En ja, die mag je gewoon bellen. Graag zelfs! Of neem direct contact op met mij.

“Voor de rol van SEA Specialist zijn wij de samenwerking aangegaan met Think Yellow. Ik ben hier erg tevreden over en deze samenwerking heeft ons ook een fantastische nieuwe medewerker opgeleverd. Alle voorgestelde kandidaten pasten heel goed binnen onze cultuur, dit wijst op een goede voor-kwalificatie van hun kant. De communicatie is altijd prettig en afspraken worden consistent nagekomen. Ik zou in de toekomst zeker weer met Think Yellow werken voor het vinden van marketingkandidaten.”

Tim van der Horst

General Manager/Marketing Manager, OnLogic

“Bij Beethree doen we dingen net een beetje anders. Als uitdager van de gevestigde orde werken we graag samen met partijen die er net zo over denken. Think Yellow past perfect in dat plaatje. Kundig, flexibel en met een frisse kijk op recruitment en employer branding. Met hun passie voor het voor vak, halen zij er inderdaad alles uit wat er in zit!”

Dico Timmerman

Partner, Beethree

“Wat opvalt aan de aanpak is dat ze bij Think Yellow vlot to-the-point komen. Dat geldt voor de voorbereiding waar met weinig woorden een profiel wordt opgemaakt. De gesprekken lopen door grondige voorbereiding zeer soepel en effectief. Ze weten hoge kwaliteit kandidaten aan tafel te brengen. Wij doen graag zaken met Think Yellow en bevelen ze van harte aan!”

Remi Tops

CTO BNV Mobility/ Egis