fbpx
Home Marketplaces

Marketplaces

  • Vergroot je bereik
  • Bouw een professionele marketplace strategie
  • Optimale aanwezigheid door effectieve executie
Contact opnemen

De hedendaagse consument gebruikt steeds vaker een marketplace als voorkeurskanaal om zijn aankoop online te doen. Ze beginnen de customer journey, of eindigen hem juist binnen deze platformen. De zoekmachines zoals Google worden hierbij steeds vaker overgeslagen. Deze verandering in klantgedrag, zorgt ervoor dat je als e-commerce ondernemer een optimale aanwezigheid moet hebben binnen deze platformen. Wij helpen verkopers door middel van automatisering aan een effectieve executie en professionele uitvoering van jouw marketplaces aanpak.

Succesvol verkopen via Marketplaces

Om de volledige potentie van onze klanten te benutten, adviseren wij ze om in te spelen op de opkomst van Bol.com, Amazon, Zalando of andere marktplaatsen in te spelen. Dit doen wij met behulp van een effectieve executie. Dit doen wij door:

  • Een optimale productfeed te creeren voor ieder kanaal
  • Effectieve inzet van feedmanagement door middel van Channable
  • Aanbrengen van orderkoppelingen en adviseren over een gedegen infrastructuur tussen webshop en marktplaats.

Onze experts

Foto van Dennis

Dennis

Head of performance marketing

Foto van Robin

Robin

Performance marketeer

Onze experts helpen je Marketplace-marketing een stap verder. Dit doen zij door kennis en kunde te combineren en om te zetten naar praktische en haalbare plannen.

Contact opnemen

Verkopen via Bol.com of Amazon

Bol.com en Amazon zijn de grootste generieke marketplaces waarbij vrijwel ieder product kan worden gelanceerd. De beslissing om een product te plaatsen op een van deze platformen is afhankelijk van variabelen zoals de marge, retourratio of zoekgedrag binnen het platform.

Wanneer we de juiste selectie hebben gemaakt zetten het aanbod door naar Bol.com of Amazon. Hierbij nemen we in ogenschouw dat automatisering essentieel is bij schaalvergroting. Een proffesionele strategie is dan ook afhankelijk van een aantal te nemen beslissingen:

  • Selectie marktplaces: Welke marketplaces zijn het meest geschikt voor jouw aanbod? Zijn de marges aantrekkelijk en hoe zit het met de aanwezige concurrentie
  • Tactiek: Onmisbaar met oog op lange termijn. Wat is de schaalvergroting en ambitie? Is het gewenst om handmatig te werk te gaan, of wil je het aanbod door middel van de juiste feed automatisch doorzetten. Orders kunnen eventueel worden afgerond in jouw eigen CMS!
  • Executie: Nu jouw producten zijn bepaald en de techniek staat wil je de volgende stap maken. Hoe ga je een maximale zichtbaarheid creeren binnen de platformen door een optimale contentinrichting of juiste advertising aanpak, zodat jouw sales optimaal geboost worden!

Bram van Druten

Client Director

Meer informatie over onze Marketplace optimisatie? Neem contact op met Bram.

Contact met Bram

Haal meer resultaat uit Marketplaces

Ben jij al ingericht op de veranderingen van het online consumentengedrag? Wij zorgen ervoor dat je weet welke producten interessant zijn om de marktplaatsen te bestormen. Hierbij houden we rekening met je eigen merkidentiteit en helpen je om een effectief te verkopen via marktplaatsen, zonder dat dit ten koste gaat van je eigen webshop prestaties.

Foto van Bram

Meer resultaat uit marketplaces? Think Yellow!

Een succesvolle marketplace strategie nodig? Wij denken graag met je mee!