fbpx
Home
Recruitment SEA specialist

Recruitment SEA specialist

  • Wij kennen het SEA vakgebied en weten precies hoe we SEA specialisten op kwaliteit kunnen toetsen.
  • Bespaar tijd en energie! Wij schrijven een vacaturetekst, spitten LinkedIn door, schakelen ons netwerk in en weten precies waar we jouw vacature aan moeten bieden.
  • Je ontvangt alleen passende CV’s en spreekt enkel de geschikte SEA specialisten. Afwijzen kost tijd, dat nemen wij voor je uit handen.
  • We hebben een enorm netwerk en een gigantische database aan potentiële SEA specialisten om uit te putten.
Contact opnemen

Recruitment SEA specialist

Ben je op zoek naar een SEA specialist die een volledige beheersing heeft in online adverteren? Iemand die de balans kan vinden tussen het juiste budget, de juiste trefwoorden en de juiste advertenties? En daarnaast ook past binnen jouw team en organisatie? We got you!

Kies een plan dat past bij je budget.

Download ons prijsoverzicht

Download ons prijzenoverzicht

Je ontvangt het direct in je mailbox!

Recruitment SEA specialist in 6 stappen

1. Intakegesprek en vacaturetekst

We willen natuurlijk precies weten wat je zoekt. We vragen door totdat we de kern te pakken hebben. Indien de opdracht exclusief is schrijven we een pakkende en doeltreffende vacaturetekst op basis van ons intakegesprek.

2. We schakelen ons netwerk in

Met het risico om populair te klinken… wij kennen écht veel mensen. We schakelen ons totale Think Yellow netwerk in. Dus óók het netwerk van onze eigen SEA-specialisten. Het is echt ons-kent-ons in dat wereldje, daar maken we slim gebruik van.

Collega Miriam is expert op het gebied van searchen naar SEA-specialisten. Zij kamt LinkedIn uit tot ze erbij neervalt óf jouw nieuwe collega heeft gevonden.

3. Benadering en toetsing

We enthousiasmeren de geselecteerde profielen en weten precies hoe wij hen kunnen verleiden tot een kennismakingsgesprek.

In een kennismakingsgesprek toetsen we de ‘klik’, kennis en ervaring van de SEA-specialist. Wij weten precies wat we aan een SEA-specialist moeten vragen en welke antwoorden we willen horen.

4. Jij ontmoet geschikte kandidaten

We sturen jou enkel de CV’s van geschikte kandidaten. Jij kiest met wie van hen je aan tafel wilt. In de praktijk zien we vaak dat alle kandidaten die we voorleggen op gesprek mogen komen.

Jij ontmoet deze kandidaten en de definitieve keuze is aan jou! Uiteraard adviseren we je en bieden we een klankbord voor het maken van deze keuze.

5. Onderhandeling arbeidsvoorwaarden

Je wilt de relatie met je potentiële nieuwe collega natuurlijk positief houden. Als je het prettig vindt, nemen wij de onderhandeling over arbeidsvoorwaarden voor je uit handen. Uit ons intake gesprek weten we wat de salarisrange en arbeidsvoorwaarden zijn.

6. Een nieuwe collega in dienst!

De SEA-specialist treedt in dienst. Dat betekent uiteraard niet dat we geen contact meer hebben. We nemen contact op vóór het einde van de proeftijd om te kijken of jullie beiden tevreden zijn met het dienstverband.

Gratis whitepaper

Sollicitatievragen die je stelt aan een SEA specialist

Met deze download leer je:

  • Het SEA-sollicitatiegesprek in 3 stappen
  • 10 inhoudelijke vragen die je aan SEA-specialisten kunt stellen
  • Inclusief de antwoorden die je wil horen

Download gratis

Reviews

: :
Voor de rol van SEA Specialist zijn wij de samenwerking aangegaan met Think Yellow. Ik ben hier erg tevreden over en deze samenwerking heeft ons ook een fantastische nieuwe medewerker opgeleverd. Alle voorgestelde kandidaten pasten heel goed binnen onze cultuur, dit wijst op een goede voor-kwalificatie van hun kant. De communicatie is altijd prettig en afspraken worden consistent nagekomen. Ik zou in de toekomst zeker weer met Think Yellow werken voor het vinden van marketingkandidaten.
Lees meer

Tim van der Horst

General Manager/Marketing Manager

OnLogic

Foto van Bob

Samen bouwen aan jouw business?

We luisteren en vertellen graag. Laat je gegevens bij ons achter en wij nemen snel contact met je op!